Передплата 2024 ВЗ

У Білорусі зводять імовірний табір для політв’язнів, - CNN

  • 05.08.2021, 13:15
  • 585

Під білоруським Мінськом можуть будувати табір для політв’язнів, який огороджений трьома парканами, облаштований камерами відеоспостереження та заґратованими вікнами

У Білорусі неподалік Мінська зводять імовірний табір для політв'язнів. Він огороджений трьома електрифікованими парканами, скрізь розміщені камери відеоспостереження, а на вікнах бараків встановлені ґрати, пише CNN.

Цей комплекс будівель розміщено на території радянського ракетного сховища приблизно в годині дороги від Мінська, біля селища Новоколосово.

Опозиційні активісти вже давно висловлювали побоювання, що режим Олександра Лукашенка почне будувати спеціальні табори для затриманих за політичними мотивами, якщо звичайні в'язниці будуть переповнені.

Старший радник однієї з лідерок білоруської опозиції Світлани Тихановської, Франак Вякорка, у коментарі відзнятих CNN матеріалів можливого майбутнього табору сказав, що ідея побудови такого місця не дивує, адже незабаром у країні готуються нові протести — 9 серпня буде річниця оголошення Лукашенка президентом.

CNN стверджує, що поки що немає даних про те, що в цьому таборі під Новоколосово вже є ув'язнені. Представник західної розвідки сказав журналістам, що використання об'єкта в якості табору для політв'язнів можливо, але прямих доказів немає.

Місцеві мешканці однак у спілкуванні з журналістами назвали цей об'єкт «табором». За їхніми словами, об'єкт охороняють військові, і вони не дають жителям ходити біля нього.

У Білорусі за неофіційними підрахунками нині більше 400 політв'язнів.

Читайте також: Лукашенко дістає своїх опонентів уже й в Україні?

Схожі новини