Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Cкільки українці платитимуть за електроенергію визначать перед Днем Незалежності

  • 03.08.2021, 18:15
  • 551

До 24 серпня Кабінет Міністрів повинен визначити розмір тарифів на електроенергію для різних верств населення. Водночас в Офісі президента обіцяють, що різкого росту тарифів на світло не буде

Про це заявив речник президента Сергій Никифоров на брифінгу.

«Різкого підняття тарифів на електроенергію не буде. Для багатьох, його не буде взагалі. Це принципова позиція президента. Він прекрасно розуміє, що є верстви населення, для яких вони й зараз завеликі. Це рішення Ради нацбезпеки і оборони», — сказав він.

Никифоров зазначив, що наразі Уряд та Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, опрацьовують питання тарифів на світло для населення.

«До Дня Незалежності побачимо, хто і скільки має платити. Різкого зростання тарифів ми не побачимо», — додав прессекретар президента.

Нагадаємо, що середньозважена ціна електроенергії в Україні на ринку «на добу вперед» (РСВ) станом на 2 серпня досягла 2578,5 грн за МВт-год.

Таке зростання цін стало наслідком рішення Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), Про підвищення максимальних граничних цін продажу електрики. З 1 серпня 2021 року в торговій зоні «ОЕС України» на ринку «на добу наперед» і внутрішньодобовому ринку діятиме новий максимальний рівень граничних цін: вдень — 4 000,00 грн/МВт·год (без ПДВ), вночі — 2 000,00 грн/МВт·год (без ПДВ).

З 1 серпня тариф на електроенергію для населення залишився без змін — 1,68 грн за кВт-год. Відповідне рішення ухвалив Уряд.

Читайте також: Зеленський про ціни на електроенергію: «Сюрпризів» з 1 серпня не буде

Схожі новини