Передплата 2024 «Добрий господар»

Російські театри перевірять на відповідність «стратегії нацбезпеки»

  • 03.08.2021, 20:00
  • 641

Репертуар театрів у Росії перевірить Громадська рада при Міністерстві культури. З’ясовуватимуть, чи відповідають театри «стратегії національної безпеки», яку затвердив Володимир Путін

Про це інформує Цензор.НЕТ.

За словами голови ради Михайла Лермонтова, ідеться насамперед про духовно-моральні та патріотичні цінності. Він не уточнив, куди будуть спрямовані результати перевірки, а також, які в неї можуть бути наслідки, додавши лише, що рада при Мінкульті повинна взяти на себе роль «громадського контролера».

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Раніше глава Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін доручив перевірити постановку московського театру «Современннік» «Перший хліб» на предмет образи ветеранів. Як сказано в офіційній заяві СК, приводом для перевірки стали «звернення представників громадськості та публікації в ЗМІ», а «негативна реакція громадськості спричинена тим, що в ході однієї з вистав актори використовують не тільки ненормативну лексику, а й, на думку багатьох осіб, ображають ветеранів Великої Вітчизняної війни».

До цього громадська організація «Офіцери Росії» зверталася з вимогою перевірити спектакль до Генпрокуратури, а прокремлівський рух SERB намагався зірвати показ «Першого хліба».

Читайте також: Хто кому наставив роги?

Схожі новини