Передплата 2024 «Добрий господар»

У Буську запанувала атмосфера XIX століття: яскраві фото

  • 01.08.2021, 16:30
  • 1 188

У перший день серпня у Буську на території палацу графа Казимира Бадені розпочався вже другий за ліком фестиваль #BadeniFest у стилі «ретро»

На подвір’ї палацу облаштували імпровізовану сцену, де впродовж дня триватимуть мистецькі виступи творчих колективів та виконавців громади.

Фото: ВЗ
Фото: ВЗ

Гості свята можуть придбати сувенірну продукцію з емблемою #BadeniFest, посмакувати їжею та смаколиками, які готували в різні історичні часи місцеві господині, живим пивом (колись тут була графська пивоварня), переглянути ретро-фотографії, оглянути експонати тутешнього музею, а також покататися на бричці.

Дрес-код для гостей фестивалю — одяг, притаманний для тієї історичної епохи: дами у сукнях з аксесуарами (капелюшками, рукавичками та парасольками), чоловіки у костюмах з метеликами (фраках), в капелюхах і належному взутті.

Фото: ВЗ
Фото: ВЗ

Читайте також: На Львівщині почався фестивальний сезон: десять кращих заходів

Зазначимо, що палац Бадені був зведений у 1810 році у стилі класицизму. Тут була резиденція графа Казимира Фелікса Бадені. Він та його брат Станіслав були відомими польськими громадськими та політичними діячами, меценатами та підприємцями.

Пізніше власник палацу Казимир Бадені став намісником Галичини, прем’єром та міністром внутрішніх справ Австро-Угорської імперії. Граф тут бував часто. Хоча найбільше вже у похилому віці.

Фото: ВЗ
Фото: ВЗ