Передплата 2024 «Добрий господар»

У Польщі готуються "репресувати" невакцинованих?

За обмеження висловилися 42 % поляків

Європа готується до четвертої хвилі пандемії коронавірусу (в Італії вже навіть заявили, що ця хвиля вже прийшла). Уряди держав Європейського Союзу один за одним запроваджують жорсткі обмеження для тих, хто не вакцинувався від COVID-19. Чи слід запровадити «репресії» проти нещеплених осіб у Польщі? Думки поляків із цього приводу розділилися.

Першою державою Європи, яка запровадила обмеження для невакцинованих осіб, була Франція. Уже наступного дня після оголошення про такі «репресії» до центрів вакцинації по всій країні звернулася рекордна кількість французів… Згодом обмеження, що стосуються, зокрема, відвідування невакцинованими особами ресторацій і кінотеатрів, запровадили Греція, Чехія, Португалія, Австрія та Італія.

Соціологічна фірма Social Changes на замовлення порталу wpolityce. pl запитала поляків: «Чи підтримуєте ідею введення у Польщі обмежень для людей, які не були щеплені проти коронавірусу та при цьому не перехворіли, унаслідок яких невакциновані особи не зможуть відвідувати ресторани, готелі, торговельні центри, спортзали тощо?».

За такі обмеження висловилися 42% поляків, а проти них — 48%.

Цікаво, що «репресії» щодо невакцинованих підтримують аж 70% симпатиків опозиційної ліберальної «Громадянської платформи». А от серед прихильників правлячої консервативної партії «Право і Справедливість» (ПіС) за введення обмежень для невакцинованих осіб виступають лише 46%.

Читайте також: «Дельта» вражає вакцинованих: дослідження

Схожі новини