Передплата 2024 «Добрий господар»

Справа Павловського: депутати «ЄС» вимагають від Генпрокурора забезпечити присутність прокурорів у Апеляційному суді

  • 29.07.2021, 13:53
  • 492

"Значна частина українських судів сьогодні керується телефонними дзвінками з Офісу президента"

Народні депутати фракції «Європейська Солідарність» вимагають у Генерального прокурора Ірини Венедіктової терміново забезпечити присутність прокурорів на судовому засіданні зі зміни запобіжного заходу герою оборони Маріуполя, колишньому заступнику міністра оборони Ігорю Павловському. Про це співголова фракції «Європейська Солідарність» Артур Герасимов заявив після оголошення рішення про перенесення засідання Київського апеляційного суду на 26 серпня.

«Зараз відбувається ще одне підтвердження, що значна частина українських судів сьогодні керується, на мою думку, телефонними дзвінками з Офісу Президента. І не виключаю, що з кабінету самого Зеленського. Сьогодні судді відклали засідання на місяць, якщо я не помиляюся причина — відпустка суддів. Тобто людина має сидіти в СІЗО, над нею знущаються ще місяць, і через відсутність прокурорів. Хоча це не є юридичною підставою для непроведення засідання», — повідомив Герасимов.

«Сьогодні прокурори були в суді і збігли, бо якщо уважно почитати справу юридично вивірено і без телефонних дзвінків з Банкової, то ви побачите, що там немає нічого», — додав він.

«Тому народні депутати від „Європейської Солідарності“ виїжджають до генерального прокурора, щоб терміново доставити прокурорів, які сьогодні збігли з суду, але були тут. Щоб людина не була знову під знущаннями і катуваннями», — зазначив Герасимов.

Народний депутат фракції «Європейської Солідарності» Ростислав Павленко зазначив, що в чесному судовому засідання рішення про зміну запобіжного заходу було б ухвалено одразу.

«Ця справа явно на контролі у Зеленського і його Офісу. Нульовий рівень аргументації обвинувачення і очевидно, що будь-який незаангажований суд закінчив би цю справу про утримання Павловського під вартою за кілька хвилин. Але прокурори обрали боягузливий шлях сховалися, не явилися на засідання. І суд вирішив, що відпустка дорожче, ніж доля людини», — зазначив Павленко.

Читайте також: Справа проти генерала Павловського — це політично-судове свавілля — депутат з «Голосу»

Схожі новини