Ідеальне тісто для пиріжків: перевірений рецепт
- 27.07.2021, 20:15
- 22.3K
Із цим рецептом швидкого та безклопітного тіста, яке в народі називають "Водолаз", ви зможете зробити по-справжньому смачні пиріжки
Про те, як приготувати пухке тісто та спекти ароматну випічку, розповідає Ukr.Media.
Інгредієнти:
- 200 мл. молока;
- 20 гр. дріжджів (або 6−7 грамів сухих);
- 75 гр. цукру;
- 2 яйця;
- 1 ч. л. ванільного цукру;
- 0,5 ч. л. солі;
- 40 гр. вершкового масла;
- 3 ст. л. рослинної олії;
- 600 гр. борошна.
- У тепле молоко (35−38 градусів) покладіть дріжджі, 1 чайну ложку цукру та 2 столові ложки борошна. Добре перемішайте і відставте у бік.
- У миску для замісу додайте одне яйце та ще один білок (жовток від другого яйця залишіть на змазування пиріжків), сіль, цукор, ванільний цукор, м'яке вершкове масло та 2 столові ложки рослинної олії (ще одну залишіть для замісу). Добре перемішайте до однорідності.
- Тепер виливайте у миску для замісу дріжджі та перемішайте все до однорідності. Додайте муку та починайте замішувати тісто. Наприкінці замісу долийте столову ложку рослинної олії.
- Потім візьміть пакет, змастіть його рослинною олією і покладіть в нього тісто. Добре зав'яжіть, щоб туди не потрапила вода, і покладіть пакет в посудину з теплою водою на 40 хвилин, щоб тісто підійшло.
- Після цього дістаємо тісто з пакета і нарізаємо на 18 шматків, розкочуємо та, виклавши начинку, формуємо пиріжки. Виходить усього 18 пиріжків.
- Змазуємо їх сумішшю жовтка з двома столовими ложками води і залишаємо підходити.
- Тепер залишилося тільки поставити пиріжки у розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
Смачного!