Передплата 2024 ВЗ

Ложка меду до сніданку: чому це корисно

  • 29.07.2021, 20:30
  • 22K

Мед поліпшує стан шкіри, допомагає від хворіб і зміцнює імунітет. Його часто рекомендують вживати натщесерце

Чому ж треба їсти мед вранці перед сніданком?

1. Мед досить калорійний через велику кількість фруктози. Його краще вживати натщесерце, адже це надасть організму сили, допоможе імунітету і мінімізує ризик неврозів.

2. Мед на голодний шлунок можна застосовувати і для лікування захворювань верхніх дихальних шляхів, зокрема — фарингіту, бронхіальної астми, риніту та бронхіту. У таких випадках варто тричі на день вживати по чайній ложці меду світлих сортів. Його рекомендують кілька хвилин потримати в роті.

3. Мед вранці натщесерце може допомогти впоратися з проблемою запорів. Для цього його приймають по 1 чайній ложці разом з вершковим маслом, і відразу ж запивають склянкою теплої води.

4. Мед є антисептиком. Про це свідчить його здатність залишатися свіжим протягом декількох років.

5. Мед добре загоює рани, виразки та опіки завдяки високому вмісту органічних кислот.

6. При щоденному вживанні ложки меду натщесерце є шанс позбутися від гастриту на початковій стадії.

7. Вода з медом натщесерце також допомагає боротися із зайвими кілограмами. З цією метою можна пити за півгодини до їжі по склянці води з розчиненими в ній чайною ложкою бджолиного меду і двома чайними ложками оцту.

8. Вода з медом натщесерце особливо корисна, якщо туди, крім однієї чайної ложки меду, додати 30 г соку алое і сік з половинки лимона. Весь організм очищається від будь-яких токсинів і знижується рівень цукру в крові.

Читайте також: Мед — це цукор, а не ліки

Схожі новини