Передплата 2024 «Добрий господар»

Португалія прийматиме туристів з України

  • 25.07.2021, 19:45
  • 590

З понеділка, 26 липня, Португалія відкривається для всіх типів подорожей українських туристів

Фото умовне
Фото умовне

Щоб потрапити до Португалії, українці мають надати довідку з негативним результатом тестування на COVID-19.

Його треба зробити протягом не більше ніж за 72 години до подання документа.

Також можна подати довідку про результати швидкого тесту на антитіла до COVID-19 не раніше, ніж за 48 годин.

Дозволено прибуття до Португалії з будь-якою метою туристам, зокрема й громадянам України, які мають дійсний європейський (виданий в будь-якій країні ЄС) КОВІД сертифікат (в паперовому або в електронному варіанті).

Громадянам України, які не мають європейського сертифікату, прибуття авіа- або морським транспортом на територію континентальної Португалії дозволений за умови:

  • наявності дійсної посвідку на тимчасове/постійне проживання в Португалії (Residência) ТА довідки з негативним результатом тестування на COVID-19 методом ампліфікації нуклеїнових кислот (NAAT, наприклад ПЛР-тест), зроблений протягом не більше ніж за 72 години до подання документа АБО довідку про результати швидкого тесту на антитіла до COVID-19 (TRAg), зроблений в період не більше ніж за 48 год. до подання довідки;
  • наявності документів, що підтверджують статус «члена родини громадянина ЄС» (відповідно до вимог Директиви Є С 2004/38/CE від 29.04.2004) та довідки з негативним результатом тестування на COVID-19 методом ампліфікації нуклеїнових кислот (NAAT, наприклад ПЛР-тест), зроблений протягом не більше ніж за 72 години до подання документа АБО довідку про результати швидкого тесту на антитіла до COVID-19 (TRAg), зроблений в період не більше ніж за 48 год. до подання довідки.

На Мадейру та на Азорські острови в’їзд дозволений для громадян України з будь-якою метою, зокрема й туристичні подорожі за безвізом.

Читайте також: Ще 6 країн ЄС можуть скоро відкрити кордони для українських туристів

Схожі новини