Передплата 2024 ВЗ

На Золочівщині перепоховали останки українських воїнів

  • 25.07.2021, 17:30
  • 681

У с. Червоне, с. Підгірці, с. Ясенів (гора Жбир) Золочівського району відбулися заходи з вшанування пам’яті українських вояків, військовиків інших національностей, полеглих у липні 1944 року під час Другої світової війни у «Бродівському оточенні»

Фото Львівська облрада
Фото Львівська облрада

Депутати Львівської обласної ради, духовенство, активісти, громадськість на території військового кладовища с. Червоне поклали квіти до символічних таблиць біля каплиці.

Опісля відбулося проведення чину панахиди за військовиками, які полягли на полі бою під час «Бродівського оточення».

«Перепоховані 19 останків вояків дивізії „Галичини“, які полягли у липні 1944 року під час боїв під Бродами. Їхні рештки були віднайдені на території Бродівського котла, що на Золочівщині. Десять з них знайшли фахівці Меморіально-пошукового центру „Доля“. Кожен з загиблих має бути ідентифікованим, щоб рідні знали місця поховань військових і мали можливість вшанувати їх пам’ять», — зазначив голова депутатської комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції Святослав Шеремета.

Окрім того, сьогодні відбулися скорботні заходи біля братньої могили вояків Першої української дивізії «Галичина» УНА в с. Підгірці та біля меморіалу воякам Першої української дивізії «Галичина» УНА на горі Жбир.

Читайте також: «Плануємо створити на Львівщині базу даних ДНК усіх віднайдених останків воїнів УПА…»

Схожі новини