Передплата 2024 ВЗ

Солодкі соуси до млинців: підбірка рецептів

  • 25.07.2021, 20:30
  • 4 662

Оригінальні джеми, повидла та соуси завжди роблять страви ще смачнішими

Фото умовне
Фото умовне

Соус яєчний на білому вині

Для рецепту потрібно:

  • біле вино — 125 мл
  • яйце (жовток) — 3−4 шт.
  • цукор — 60−80г
  • лимонна цедра.

Жовтки розтерти з цукром. До жовтків поступово лити гаряче вино. Збивати на пару, поки соус не загусне, приправити за смаком лимонною цедрою. Соус відразу ж подавати на стіл, щоб піна не осіла.

Соус з червоним вином і горіхами

Для рецепту потрібно:

  • червоне вино — 1.5 склянки
  • вода — 1.5 склянки
  • цукор — 3−4 ст.л.
  • картопляний крохмаль — 1.5−2 ч.л.
  • волоські горіхи (подрібнені) — 3−4 ст.л.
  • лимонна кислота — на кінчику ножа.

Вино змішати з водою, всипати цукор, довести до кипіння, а потім, помішуючи, влити розведений в кип'яченій холодній воді проціджений картопляний крохмаль. Суміш швидко довести до кипіння, додати лимонну кислоту, підсмажені і подрібнені ядра волоських горіхів і добре перемішати.

Ванільний соус

Для рецепту потрібно:

  • вершки (густі) — 100г
  • молоко — 100г
  • ваніль — ½ стручка
  • яйце (жовток) — 3 шт.
  • цукор — 2 ст.л.

Молоко та вершки, додавши м'якоть стручка ванілі, доведіть до кипіння.
Жовтки розітріть з цукром і, безперервно збиваючи міксером, влийте проціджену молочну суміш.

Готово!

Читайте також: Найсмачніші літні компоти: підбірка рецептів

Схожі новини