Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Власникам повернули картину через 49 років після викрадення

  • 25.07.2021, 11:55
  • 563

Через 49 років після викрадення картину американської художниці Маргарет Кін, на якій зображені діти з великими очима, повернули власникам

Виявилось, щоб її продали під час аукціону у 1980-х роках.

Про це повідомляє CNN.

Художниця Маргарет Кін відома своїми картинами, на яких зображує людей і тварин із великими очима. Вона жила на Гаваях, коли працювала над картиною «Погляд на тебе». На ній зображені сім гавайських дітей різної етнічної приналежності, зокрема, Кін намалювала по фотографії 7-річну дочку стоматолога, для якого художниця і писала картину.

Стоматолог повісив картину на рецепції біля свого кабінету. Він хотів, щоб дітям було комфортно, поки вони чекали на огляд. Однак одного дня, коли кабінет стоматолога був зачинений на обід, невідома людина вкрала картину.

Власники картини найняли детектива з пошуку викрадених творів мистецтва Роберта Віттмана. За його словами, за весь час нікого не затримали та не звинуватили у викраденні. Крім того, «Погляд на тебе» не вносили до Національної картотеки викрадених творів мистецтв ФБР.

Виявилось, що картину виставили на продаж в аукціонному будинку в Далласі у 1980-х роках. Її продала родині, прізвище якої не розкривають, галерея Нью-Джерсі. Віттман зв'язався з новими власниками та повідомив, що картина крадена.

Після цього родина повернула роботу аукціонному дому Heritage Auctions, а вони, 21 липня передали витвір початковим власникам.

Детектив розповів, що не знає, як картина потрапила з Гаваїв до Нью-Джерсі. Однак часто викрадені твори мистецтва виявляють, коли їх намагаються продати.

«Ось чому викрадення творів мистецтва — смішний злочин. У якийсь момент вони знову повертаються на ринок», — сказав Віттман.

Читайте також: «Виставка не лише унікальна і рідкісна, а й затратна — на одну картину йде понад 10 кг фарби»

Схожі новини