Передплата 2024 ВЗ

Як виглядає центр відеорозвідки, який придбали волонтери (фото)

  • 25.07.2021, 10:00
  • 620

У мережі показали новий бригадний центр управління системою відеоспостереження і розвідки, який купили для армії спільними зусиллями волонтери та Фонд Порошенка

Про це на своїй сторінці Фейсбук повідомив ексрадник міністра оборони, засновник волонтерської організації «Крила Фенікса» Юрій Бірюков.

«Це не 72-я бригада, це бригадний центр управління системою відеоспостереження і розвідки. Це той вантаж, який Петро Порошенко відвіз до Торецька два тижні тому. Це той вантаж, який ми купували разом з вами, і з допомогою Порошенко, так», — написав Бірюков.

Він проілюстрував свій пост фотографіями, зробленими в новому центрі управління системою відеоспостереження і розвідки, а також розповів, які можливості це обладнання відкриває в протидії російській агресії на Донбасі.

Фото з мережі
Фото з мережі

«На фотках — щось середнє між центром управління польотами і телестудією. Що, власне, недалеко від правди. На екрани виводиться в режимі FullHD картинка з трьох десятків відеокамер, які заховані по всій лінії відповідальності 10-ки. Камери керовані, їх можуть крутіть-обертати з будь-якого центру — взводний опорник, ротний опорник, батальйонний центр, а тепер — бригадний «, — пояснив волонтер.

Бірюков також підкреслив: нове обладнання дозволить зберегти життя українських військових, адже вони менше ризикуватимуть потрапити в приціл ворожого снайпера.

«Це те, що дозволяє командуванню оцінювати обстановку на всіх довгих кілометрах зони відповідальності, а бійцям на передовій — не опинятися зайвий раз в прицілі російського снайпера. Вжух, всі ми — молодці. І ми продовжуємо збирати гроші для наступного комплекту в 72-у бригаду», — нагадав він.

Читайте також: Порошенко завітав на патріотичний куліш у Карлівку

Схожі новини