Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Волині викрили три підпільні цехи з переробки бурштину

  • 24.07.2021, 18:55
  • 711

На Волині правоохоронці зловили банду з 10 осіб, які незаконно переробляли бурштин. Вони налагодили схему та продавали його в Об'єднані Арабські Емірати

Під час обшуків у зловмисників вилучили 300 кілограмів бурштину та обладнання майже на один мільйон гривень, повідомила пресслужба Міністерства внутрішніх справ України.

Усі підозрювані — жителі Волинської і Рівненської областей. Поліцейські ліквідували три підпільні цехи для обробки каміння, які вони обладнали в Ковелі та Луцьку. У приміщеннях знайшли оброблений і необроблений бурштин різної фракції, готові вироби з каменю, спеціальні верстати, а також пістолет і грошові кошти.

Правоохоронці встановили, що банду створив і налагодив злочинні схеми 34-річний чоловік із Ковеля. Він фінансував діяльність, платив гроші учасникам групи.

Читайте також: У Києві показали, як народжується рівненський бурштин

Готові вироби з бурштину переправляли до Польщі, звідки вони потрапляли в ОАЕ, де його і збували. Все це відбувалося поза митним контролем. Зароблені гроші фігуранти самостійно перевозили в Україну.

Усім зловмисникам незабаром оголосять про підозру за ч. 2 ст. 240−1 (Незаконний видобуток, збут, придбання, передача, пересилання, перевезення, перероблення бурштину) Кримінального кодексу України.

Схожі новини