Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Чоловік тиждень відбивався від ведмедя гризлі: історія одного порятунку

  • 24.07.2021, 19:15
  • 1 551

На Алясці чоловік тиждень відбивався від ведмедя гризлі у маленькій хатинці посеред пустелі. Звір поранив його, а потім повертався щоночі, намагаючись добити. Пережити зустріч із ведмедем чоловік зміг завдяки рятувальникам, які побачили його SOS-повідомлення

Про це пише The New York Times.

Чоловік віком близько 60 років, якого рятувальники не змогли ідентифікувати, жив у маленькій шахтарській хатинці за 40 миль від міста Ном із 12 липня. Як чоловік опинився посеред глушини, де навіть мобільного зв'язку немає, невідомо.

Знайти його вдалося лише завдяки рятувальникам, які пролітали над місциною на вертольоті. Пілот помітив, як чоловік махає руками, а на даху його хатини написано «SOS» та «Рятуйте».

На місці рятувальники помітили, що у чоловіка поранена нога та численні синці на тілі, а двері його хатини були видерті. Як виявилося, чоловіка поранив ведмідь гризлі, а пізніше він щоночі повертався до хатини чоловіка, намагаючись його вбити.

«У якийсь момент ведмідь потягнув його до річки. У нього був пістолет. Він сказав, що ведмідь продовжував повертатися щоночі, тож він не спав кілька днів», ㅡ розповів Джаред Карбаджал, один із пілотів служби берегової охорони.

За даними BBC, чоловік боровся з ведмедем цілий тиждень. До того часу, поки його помітили рятувальники, у нього майже закінчилась амуніція ㅡ залишилось всього два патрони.

Карбаджал зазначив, що чоловіку пощастило, що його таки знайшли, адже за планом вертоліт мав рухатися іншим маршрутом. Він трохи змінив траєкторію через хмари, і тоді пілот помітив його.

«Ми не часто натрапляємо на людей посеред глушини», ㅡ кажуть рятувальники.

У береговій охороні розповіли, що коли наблизились до чоловіка, було видно, що він жив у хащах доволі довго. Зараз чоловік оговтується від пережитого. Після того, як його доставили до міста Ном, він захотів сам дійти до карети швидкої допомоги.

Читайте також: Жінку в туалеті схопив за сідниці … ведмідь: казус у США

У береговій охороні зазначили, що цей інцидент показує, наскільки важливо мати із собою аварійний радіомаяк, супутниковий телефон або інший пристрій для надсилання текстових повідомлень.

Рік Грін, представник Департаменту рибальства та полювання Аляски зазначив, що у районі, звідки врятували чоловіка, часто водяться ведмеді гризлі, особливо у цю пору року.

Згідно з даними органів охорони здоров'я Аляски, з 2000-го по 2017 рік у штаті госпіталізували 68 людей з травмами, отриманими унаслідок 66 випадків нападів ведмедів. Десять людей за цей період загинули в результаті нападів.

Схожі новини