Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Україна запровадила санкції проти російської компанії Wildberries

  • 24.07.2021, 18:15
  • 514

Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради нацбезпеки й оборони України від 16 липня про запровадження санкцій проти 6-ти фізичних і 10-ти юридичних осіб

Про це повідомляє Офіс президента України.

«Увести в дію рішення Ради національної безпеки й оборони України від 16 липня 2021 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», — йдеться в указі президента.

У числі підсанкційних фізичних осіб — четверо громадян РФ і двоє громадян Франції. Їхні активи в Україні мають бути заблоковані.

У числі підсанкційних росіян — гендиректор компанії Wildberries Тетяна Бакальчук, співвласник Wildberries Владислав Бакальчук, директор із питань ІТ Wildberries Андрій Ревяшко та громадянин РФ Олексій Кузменко.

Як повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, російський онлайн-ритейлер Wildberries потрапив під санкції Ради нацбезпеки й оборони через продаж форми російських солдатів та антиукраїнських книг.

Підсанкційні французи — засновник неприбуткової організації «Офіційний репрезентаційний центр Донецької народної республіки у Франції» Фаяр Жераль-Юбер і Неан Крістель, яка, за даними РНБО проживає в окупованому Донецьку і працює в так званому «Міжнародному пресцентрі Doni».

Читайте також: Відтепер у декларації потрібно вказувати інші громадянства

Юридичні особи, на які накладено санкції, — це відділення Wildberries у РФ, Польщі, Вірменії, Білорусі, Киргизстані, Казахстані та в Україні.

Також під санкції потрапили неприбуткова організація «Офіційний репрезентаційний центр Донецької народної республіки у Франції», неприбуткова організація «Асоціація представництво Донецької народної республіки у Франції» та неприбуткова організація «Асоціація Франція — Крим».

Схожі новини