Передплата 2024 ВЗ

План порятунку «Торфовище Білогорща»: відеоспостереження, патрулювання і 170-тисячні штрафи

Заказник також ознакують

Виконавчий комітет Львівської міської ради ухвалив рішення про план порятунку ландшафтного заказника «Торфовище Білогорща», де уже понад два роки невідомі створили стихійне сміттєзвалище будівельного мотлоху.

Як сказав для «ВЗ» в.о. директора департаменту з питань поводження з відходами Львівської міської ради Зіновій Гладун, невдовзі на заказнику ознакують межі території, встановлять інформаційні щити, відеоспостереження, що дасть змогу контролювати в’їзд на територію заказника.

«Також необхідно забезпечити очищення території від накопичених відходів, — каже Зіновій Гладун. — Згідно з рішенням виконкому, заказник місцевого значення „Торфовище Білогорща“ передадуть на обслуговування і утримання ЛКП „Зелений Львів“, яке забезпечить підтримання його у належному санітарному стані. Через неодноразові самовільні викиди будівельного сміття на території заказника, з понеділка, 26 липня, розпочнеться патрулювання території. Також напрацьовано механізм, що дасть змогу накладати штраф на порушників у розмірі до 170 тис. грн».

Тим часом, у львівській мерії нагадали, куди можна відвезти будівельне сміття. Уже два роки діють два пункти прийому великогабаритного та будівельного сміття — на вул. Жовківській, 18 та вул. Князя Лева, 4-А.

Читайте також: Громадські активісти рятують Білогорщу від стихійного сміттєзвалища

Схожі новини