Передплата 2024 «Добрий господар»

Коли закінчиться пандемія: новий прогноз від Гебреєсуса

  • 24.07.2021, 14:15
  • 938

У Всесвітній організації охорони здоров’я вважають, що пандемія коронавірусу завершиться тоді, коли кожна країна вакцинує 70% свого населення. Досягти такого результату можна до кінця 2022 року

Про це повідомляє Newsweek.

Голова ВООЗ Тедрос Гебреєсус заявив про глобальну мету — забезпечити імунізацію щонайменше 10% населення кожної країни до вересня, 40% — до кінця року та 70% — до середини наступного року.

«Це найважливіші етапи, які потрібно реалізувати, щоб припинити пандемію. Пандемія закінчиться, коли світ вирішить покласти їй край, оскільки все у наших руках», — сказав він.

За словами Гебреєсуса, для того, щоб вакцинувати 70% населення кожної країни, потрібно 11 мільярдів доз вакцин. Він закликав заможні країни розподілити препарати, а не накопичувати їх.

Водночас Гебреєсуса вважає, що рівномірний розподіл вакцин — це лише короткострокове рішення. На його думку, у світі потрібно «різко збільшити» їхнє виробництво, щоб допомогти країнам з низьким рівнем доходу.

Читайте також: ВООЗ закликає не вакцинувати дітей від коронавірусу

За даними ВООЗ, проти COVID-19 у світі щеплено понад два мільярди людей — це приблизно четверта частина світового населення. Водночас для для досягнення колективного імунітету необхідно щепити 70% людей на планеті.

Експерти у галузі охорони здоров’я зазначають, що низький рівень вакцинації у певних районах світу дозволяє вірусу поширюватися та мутувати.

І хоча деякі препарати показують ефективність проти тих варіантів коронавірусу, що існують зараз, зі збільшенням нових штамів є вірогідність, що проти якогось із них вони буде неефективними. За словами Гебреєсуса, якщо це станеться, то доведеться розробляти нові препарати і ревакцинувати весь світ.

Схожі новини