Передплата 2024 «Добра кухня»

Дружина Зеленського влаштує саміт перших леді та джентльменів

  • 24.07.2021, 09:35
  • 551

У Києві 23 серпня, напередодні Дня Незалежності України, вперше в історії відбудеться Київський саміт перших леді та джентльменів

Про це повідомили в пресслужбі Офісу президента.

Там зазначили, що захід організовують «з ініціативи дружини президента Олени Зеленської».

«Подружжя світових лідерів разом з українськими та міжнародними експертами обговорять важливі виклики, які постали перед країнами світу у зв’язку з пандемією COVID-19. Зокрема, йдеться про доступ до медичних послуг та впровадження програм ментального здоров’я, майбутнє системи освіти, забезпечення рівних можливостей та подолання дискримінації», — сказано в повідомленні.

За словами міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, «міжнародна співпраця перших леді та джентльменів ніколи не була системною», а відтак Україна вирішила створити майданчик для такого спілкування.

Читайте також: 170 мільйонів… на прапори

За словами очільника МЗС, перші леді та джентльмени разом із міжнародними та українськими експертами обговорять виклики і рішення у сферах: освіти, здоров’я, безбар’єрного доступу, рівних прав чоловіків і жінок.

Варто зазначити, що 23 серпня в Києві також має відбутися інший захід — саміт Кримської платформи, темою якого стануть питання деокупації півострова.

Схожі новини