Передплата 2024 «Добра кухня»

Від безробітного до нардепа: що відомо про нового "слугу" Антона Швачку

  • 23.07.2021, 18:35
  • 675

Центральна виборча комісія (ЦВК) у п’ятницю, 23 липня, визнала Антона Швачка народним депутатом. Він посяде у Раді місце Дениса Монастирського, якого раніше призначили міністром внутрішніх справ

Голосування за признання Швачка нардепом відбувалося без попереднього обговорення. Рішення підтримали 14 членів ЦВК, тобто всі члени комісії.

Швачко став нардепом у зв’язку з призначенням Дениса Монастирського міністром внутрішніх справ. Його місце мав посісти той, хто був наступним у списку партії «Слуга народу».

Станом на кінець червня 2021 року Антон Швачко був головою обласного секретаріату партії «Слуга народу» у Сумській області. За словами голови партії Олександра Корнієнка, Швачко є ІТ-менеджером та ІТ-спеціалістом.

Читайте також: Монастирський став новим очільником МВС: що про нього відомо

Довідка. Антон Швачко отримав диплом бакалавра на факультеті харчових технологій Сумського національного аграрного університету. У 2017 році здобув диплом магістра за спеціальністю «Маркетолог» на факультеті економіки і менеджменту, розповіла «Суспільному» речниця вишу Ксенія Блюмська-Данько.

Як зазначається на сайті ЦВК, під час балотування на виборах був безробітним. Влітку 2019 року Швачко брав участь у навчаннях народних депутатів у Трускавці.

Згідно з декларацією за 2018 рік єдиним джерелом доходу Швачка були 48 тисяч гривень від відчуження рухомого майна. Також він вказав, що має готівкою 2,5 млн. гривень, 27 тисяч доларів, 15 тисяч євро та 2,8 млн. гривень — на банківських рахунках. Також зазначається, що у 2018 році він придбав квартиру у Сумах вартістю 93 тисяч гривень (85,2 м. кв.).

Схожі новини