Передплата 2024 «Добрий господар»

Правоохоронці у Молдові визначили людей зі спецструктур України, які брали участь у викраденні Чауса

  • 23.07.2021, 13:39
  • 651

Генеральний прокурор Молдови Олександр Стояногло заявив про завершення розслідування у справі щодо зникнення українського екссудді Миколи Чауса: за даними правоохоронців, до викрадення Чауса причетні держструктури України

Про це пише Hromadske з посиланням на місцеві видання Unimedia та evz.ro.

«В основному ми завершили розслідування тут, у Республіці Молдова. Ми надіслали декілька запитів про встановлення в Україні судово-позовного прохання і чекаємо відповідей. Наше завдання — ідентифікувати людей, які приїхали з України та провели відповідні операції тут, у Молдові».

Генпрокурор Стояногло зазначив, що правоохоронці у Молдові визначили людей зі спецструктур України, які брали участь у викраденні колишнього судді.

Напередодні Слідчий комітет парламенту Молдови звернувся до Верховної Ради України щодо організації зустрічі для обговорення розслідування зникнення екссудді Миколи Чауса.

Адвокат екссудді Олександр Вишневий повідомив журналістам, що його та інших захисників Чауса запросили для участі в засіданні у двосторонньому міжпарламентському молдовсько-українському форматі, щоб отримати будь-яку інформацію щодо розслідування викрадення екссудді правоохоронними органами України.

«У комісії (парламентська комісія в Молдові — ред.) зазначили, що не мають жодної інформації стосовно цього, оскільки українська сторона не реагує на запити з боку представників влади та правоохоронних органів Молдови», — заявив Вишневий.

«Така реакція, за їх твердженням, перешкоджає встановленню всіх фігурантів кримінальної справи. А йдеться не тільки про виконавців, а й про замовників злочину, встановлення їхнього місцеперебування», — додав адвокат.

Читайте також: Суддя Чаус може «знайтися» на кордоні — ЗМІ

Схожі новини