Передплата 2024 «Добрий господар»

Франція дозволила в'їзд українцям

  • 23.07.2021, 13:55
  • 654

Уряд Франції вніс Україну до переліку країн так званої "зеленої" зони

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, пише «Європейська правда».

«Тепер офіційно: безвіз із Францією знову діє! Французький уряд дозволив всі типи подорожей для українців згідно з рекомендацією Ради ЄС», — зазначив Кулеба у Twitter.

Водночас для в’їзду до Франції українцям знадобиться свідоцтво про вакцинацію або свіжий негативний тест.

Франція пускає громадян України, якщо вони вакциновані однією із вакцин, визнаних Європейським агентством лікарських засобів (EMA) і дозволені для використання на території Франції, уточнюють в МЗС.

До них належать вакцини Pfizer/Comirnaty, Moderna, AstraZeneca/Vaxzevria/Covishield і Jansen/Johnson & Johnson.

Читайте також: Естонія, Литва та Латвія відкрили кордони для українців

Вакцинація вважається повною, якщо минуло 28 днів із часу вакцинації препаратом Janssen і 7 днів після другої дози у разі вакцинації іншими вакцинами — Pfizer, Moderna, AstraZeeca/Vaxzevria/Covishield.

Для контролю на кордоні вимагають показати тільки документ, що підтверджує вакцинацію, та заповнити заяву про відсутність симптомів Covid-19 та/або про відсутність контактів з особами, що захворіли на Covid-19.

Якщо громадянин України не пройшов вакцинацію, він може в’їхати до Франції за наявності негативного ПЛР-тесту, зробленого не раніше, ніж за 72 години до в’їзду, або тесту на антитіла, зробленого не раніше, ніж за 24 години до в’їзду.

Схожі новини