Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Стало відомо, коли зустрінуться Зеленський і Байден

  • 20.07.2021, 15:15
  • 644

Зустріч президентів України та США має відбутись цього літа, ймовірно, у серпні

Про це повідомив повірений у справах США, заступник помічника держсекретаря США з питань Європи та Євразії Джорж Кент в інтерв'ю виданню «Радіо Свобода».

«Коли президент Байден та президент Зеленський спілкувалися вдруге, президент Байден запропонував, щоб зустріч була в липні або пізніше влітку. Тобто зустріч буде, але трохи пізніше. Не в липні, а, думаю, в серпні», — зазначив він.

На запитання, чи є наразі якісь перепони для зустрічі Зеленського та Байдена, Кент заперечив і додав, що «зараз питання лише в тому, щоб знайти час у розкладі президента Байдена».

«Як я й казав, зустріч буде влітку. Але не зараз», — зазначив Джордж Кент.

Читайте також: Три горішки для Зеленського

Раніше стало відомо, що візит Зеленського до США у липні не відбудеться. Вашингтон пропонує Києву провести цей візит наприкінці серпня (але до Дня Незалежності України), що викликає сильне незадоволення української сторони.

Нагадаємо, 16 липня, прессекретар президента Володимира Зеленського Сергій Никифоров заявив, що зараз всі узгодження щодо візиту глави держави у США перебувають на фінальній стадії. Незабаром будуть озвучені дата та програма візиту, запевняє речник президента України.

Схожі новини