Ідеальні десерти: що приготувати зі смородини
- 18.07.2021, 20:30
- 12.3K
Чорна смородина – ароматна, але досить кисла ягода. Залежно від сорту, кущі смородини зріють з початку червня до вересня. Ягоду можна додавати в пироги, напої, морозиво, соуси і желе
Морозиво зі смородини і сметани
Час приготування:
більше 3-х годин
Складові:
300 г чорної смородини
300 г сметани
5 ст. л. цукру
Спосіб приготування:
Ягоди перебрати і добре помити. Облити окропом, щоб вони випустили більше соку.
Подрібнити чорну смородину блендером. Можна також пропустити через сито, щоб вийшло чисте пюре без шкірки.
Додати сметану і цукор. Ретельно перемішати, спробувати, якщо треба, то додати більше цукру.
Перелити масу в формочки і вставити палички.
Поставити в морозилку на 3−4 години до повного застигання.
Готове морозиво дістати з формочок, зануривши їх попередньо в гарячу воду на кілька секунд.
Пиріг із чорною смородиною в духовці
Час приготування:
1,5 години
Складові:
Для начинки:
160 г цукру
300 г чорної смородини
3 яєчні білки
1 ч. ложка картопляного крохмалю
1 ч. ложка розпушувача
1,5 ст. ложки борошна
Цукрова пудра
Для тіста:
2 склянки борошна
125 г вершкового масла
125 г цукру
3 яєчних жовтки
1 ч. ложка розпушувача
Спосіб приготування:
Приготуйте пісочне тісто, розтерши борошно з вершковим маслом. Додайте жовтки, цукор, розпушувач і ванільний цукор. Загорніть в плівку і покладіть в холодильник на півгодини.
Готове тісто розтачайте. Викладіть у форму і утрамбуйте руками, сформувавши бортики.
Яєчні білки збийте з дрібкою солі. Поступово додайте цукор, борошно, крохмаль і розпушувач. Вилийте білкову суміш на корж, посипте зверху чорною смородиною.
Готуйте в духовці при температурі 180 ºС від 45 до 60 хвилин.
Охолодіть пиріг зі смородиною, акуратно перекладіть на тарілку і прикрасьте просіяною цукровою пудрою.
Смузі «Смородина-банан»
Час приготування:
5 хвилин
Складові:
4 банана
6 жмень замороженої смородини
½ — 1 склянки молока
Мед — за смаком
Спосіб приготування:
Банан почистити і довільно нарізати.
Скласти банан і заморожені ягоди в чашу блендера і збити до однорідної маси.
Додати мед і молоко за смаком, ще раз збити.
Перелити смузі в стакани і відразу подавати, прикрасивши листочками м'яти, кружечками банана і ягодами.
Читайте також: Раз, два — і готово: дуже простий рецепт пирога зі смородиною