Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Львові прооперували дитину із вадою серця

  • 14.07.2021, 14:20
  • 462

У Львівській лікарні швидкої допомоги прооперували 6-місячного хлопчика із вродженою вадою серця. Операцію зробили минулого тижня, зараз дитина перебуває вдома і почувається добре

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Про це у коментарі Суспільному розповів кардіохірург Лікарні швидкої допомоги Віталій Петров.

У немовляти лікарі діагностували клапанний стеноз легеневої артерії важкого ступеня, тобто звуження між правим шлуночком і легеневою артерією, яка транспортує кров у легені.

«Взагалі у дітей, які мають певні проблеми з серцем є такі симптоми: втома, важко їсти, вони повільніше набирають вагу. І у більшості дітей, які мають проблеми з серцем, симптоми подібні. Так само було із тим хлопчиком, тому що серце не дозволяло нормально смоктати», — розповів Віталій Петров.

Дитину оперували без розрізів через прокол у судині.

«Це був прокол у судині, через неї до серця був проведений такий балончик, саме до цього клапану, який був недобрий. Балончик було розміщено точно в його анатомії. Там він роздувся спеціальним приладом для того, щоб це звуження розширити. Він порвав ті звуження, які заважали нормальному кровообігу. Далі цей балончик здувся і його витягнули», — додає Віталій Петров.

Це найменший пацієнт із вадою серця, якого прооперували на Заході України.

Читайте також: Три продукти виявилися шкідливими для серця: провокують інфаркти

Схожі новини