Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Львівська облрада закликає повернути Романові Шухевичу звання Героя України

  • 14.07.2021, 13:45
  • 513

Львівська обласна рада 13 липня звернулася до Президента України, Верховної Ради України, щодо присвоєння звання Героя України Романові Шухевичу (посмертно)

Фото Львівська облрада
Фото Львівська облрада

Депутати Львівської обласної ради, закликали відновити історичну справедливість та повернути звання Героя України визначному діячеві українського визвольно-революційного руху доби Другої світової війни, Провіднику ОУН, Головнокомандувачеві Української повстанської армії, генерал-хорунжому Романові Шухевичу.

«Кожна нація має своїх героїв, а усіх, хто боровся за власну державу, безперечно, треба гідно вшановувати. На жаль, досить часто політики свідомо спрощують, підтасовують ті чи інші факти, адаптують історію та маніпулюють фактами, які їм вигідні.

Вважаємо, що рішення Донецького окружного адміністративного суду від 02.04.2010, який скасував Указ Президента України від 12.10.2007 № 965/2007 «Про присвоєння Р. Шухевичу звання Герой України», було політично заангажованим. Відновлення звання Героя України Романові Шухевичу є не тільки вимогою історичної справедливості, а й однією з вимог Революції Гідності.

Шухевич завжди був патріотом та ідеалістом, стійким у власних переконаннях і поглядах, справжнім революціонером, який підпорядковував власні інтереси інтересам ОУН та української справи. Це була цілісна й послідовна у своїх словах і діях особистість, незалежно від чиїхось уподобань, симпатій чи антипатій. Як і кожна людина, Роман Шухевич мав вибір — або жити в неволі, або боротися за свободу до останнього подиху.

Роман Шухевич для мільйонів українців сприймається як Герой. Його безкомпромісна боротьба за соборну, суверенну й незалежну Україну — яскравий приклад для нинішнього та майбутніх поколінь.

Ми, депутати Львівської обласної ради, закликаємо Президента України та Верховну Раду України внести зміни до Закону України «Про державні нагороди України» та Указу Президента України «Про звання Героя України» в частині можливості присвоєння звання «Герой України» особам, які не мають або не мали громадянства України.

Закликаємо Президента України надати Романові Шухевичу звання Героя України.

Україна повинна пам’ятати і належно вшановувати своїх Героїв!

Слава Україні! Героям слава!"

Читайте також: У Раді зареєстрували постанову про повернення звання Героя України Бандері та Шухевичу

Схожі новини