Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Рада схвалила законопроєкт про відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів

  • 13.07.2021, 12:30
  • 531

Верховна Рада України 13 липня проголосувала за законопроєкт №3711-д про відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів з пропозиціями, які до документа подав президент Володимир Зеленський

Про це йдеться у повідомленні на офіційному порталі ВРУ.

«За» закон «Про внесення змін до закону України Про судоустрій і статус суддів і деяких законів України щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України» з поправками президента Зеленського проголосувало 305 нардепів.

Також попередньо нардепи голосували по кожній з шести пропозицій Зеленського окремо.

Відтепер Вища кваліфікаційна комісія суддів може розпочати роботу, якщо до її складу призначено щонайменше 11 членів із 16, але щонайменше шість з них має бути з суддів чи суддів у відставці.

Окрім цього, закон передбачає пріоритет міжнародних експертів у Раді суддів і міжнародних експертів.

Зокрема, під час ухвалення конкурсною комісією рішення у випадку рівності голосів перевагу отримає та трійка, в складі якої будуть щонайменше два міжнародних експерти.

Водночас з тексту документа виключили можливість конкурсної комісії та її членів залучати до роботи конкурсної комісії експертів і фахівців. Однак на вимогу члена комісії до її роботи можуть залучати помічників та перекладачів.

Читайте також: Сьогодні в Раді відбудуться два засідання

Схожі новини