Передплата 2024 ВЗ

"Порішати" за Медведчука не вийде, - секретар РНБО

  • 10.07.2021, 16:45
  • 659

Секретар РНБО Олексій Данілов запевняє, що введені санкції відносно Віктора Медведчука діютьсповна, та радить нардепам не намагатися "порешать" зняття або послаблення обмежень

Про це секретар написав у Facebook.

«Введені санкції відносно В. Медведчука діють в повному обсязі. Інформація, яку цілеспрямовано поширюють у ЗМІ щодо начебто послаблення санкційного режиму відносно В. Медведчука та його активів або те, що «санкції не працюють» — свідома і цілеспрямована дезінформація суспільства, яка не відповідає дійсності.

Не відповідає дійсності і поширена окремими медіа інформація про начебто купівлю мережі автозаправних станцій, яка належить В. Медведчуку однією з комерційних структур", — йдеться у дописі.

Данілов наголосив, що всі процеси у частині дотримання і виконання санкційного законодавства перебувають виключно у правовому полі, а не в «підкилимному» режимі, як до цього звикли «творці» корупційно-олігархічної системи.

За його словами, це стосується як вітчизняної, так й іноземної компанії, які «можуть помилкового допустити, що мають карт-бланш на дії поза правовим полем України».

«Також хочу дати пораду окремим політичним суб’єктам, зокрема — народним депутатам — не намагатися „порешать“ у звичний їм спосіб питання зняття санкцій або їх послаблення», — підкреслив секретар РНБО.

За його словами, правоохоронці завжди будуть вдячні журналістам і небайдужим громадянам за допомогу в пошуку і поверненні активів осіб, на яких накладено українські санкції.

Читайте також: Медведчуку продовжили домашній арешт

Схожі новини