Передплата 2024 «Добра кухня»

Невакцинованих працівників будуть звільняти

  • 10.07.2021, 15:30
  • 708

Уряд Фіджі планує зробити вакцинацію проти коронавірусу обов'язковою умовою для роботи в державних і приватних організаціях

Фото умовне
Фото умовне

Про це повідомляє газета The Guardian.

Прем’єр-міністр країни Франк Байнімарама заявив, що роботодавці і працівники в приватному секторі повинні отримати принаймні одну дозу вакцини до 1 серпня.

«Неважливо, чи є ви генеральним директором компанії, індивідуальним підприємцем або найманим працівником — ви повинні бути вакциновані, щоб продовжити роботу. Інакше цей бізнес ризикує бути закритим. Немає щеплення — немає роботи», — сказав він.

Водночас, державним службовцям запропонують взяти відпустку, якщо вони не отримають першу дозу вакцини до 15 серпня, і очікується, що вони будуть повністю вакциновані до 1 листопада. Або ж їм загрожує звільнення.

Активізація кампанії вакцинації також передбачає окремі штрафи від 20 до 4000 доларів за порушення будь-якого з більш ніж 20 правопорушень, які зазначені у правилах громадської охорони здоров’я.

Зазначимо, що деякі країни розглядають можливість обов’язкової вакцинації проти COVID-19. Хоча, як правило, на менш поширеній основі.

Наприклад, уряд Великобританії планує зробити вакцини обов’язковими для працівників будинків для літніх людей в Англії.

Читайте також: Генеральний директор Pfizer: третя доза та щорічна вакцинація — необхідні

Схожі новини