Передплата 2024 «Добра кухня»

США ввели нові санкції проти компаній з РФ, Китаю та Ірану

  • 10.07.2021, 14:15
  • 494

9 липня Міністерство торгівлі США поповнило санкційний список і внесло до нього ще 34 компані з Росії, Китаю, Ірану та інших країн

На думку американського уряду, діяльність цих компаній суперечить зовнішній політиці та національним безпековим інтересам Вашингтона.

Про це повідомляє DW з посиланням на санкційний список Міністерства торгівлі Сполучених Штатів.

Стосовно компаній з РФ, зазначено, що обмежувальні заходи застосували через те, що вони купували компоненти з військовими цілями.

У переліку зазначені, зокрема, російські компанії-постачальниці електронних компонентів «Тесон», «Трейд Компонент» і група «Радиант», а також генеральний директор російської компанії «Тесон» Дмитро Кравченко та її співзасновники Маргарита Кузнєцова та Андрій Кузнєцов.

Згідно з документом, вони потрапили під санкції Вашингтона за купівлю американських електронних компонентів у військових цілях, кінцевим отримувачем яких вказаний «Казанський вертолітний завод — ремонт, сервіс». Цей завод внесли до санкційного списку США ще у грудні 2020 року разом з кількома іншими компаніями авіапрому Росії.

Під санкції США також підпали 14 компаній з Китаю, яких звинувачують у причетності до переслідувань уйгурів та представників інших мусульманських меншин у китайській провінції Синьцзян.

Також понад 10 фірм потрапили під обмежувальні заходи США за постачання Китаю військових технологій та експорт продукції до Ірану.

Читайте також: Байден вимагає від Путіна «розібратися з хакерами»

Схожі новини