Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Від слуг народу до слуг Маркса: що думають українці про "братання" з Китаєм

  • 08.07.2021, 14:15
  • 1 148

Учора на сайті китайської агенції новин "Сіньхуа" з'явилося повідомлення, що голова фракції "Слуга народу" у Верховній Раді України Давид Арахамія заявив: партія "СН" хоче перейняти досвід Комуністичної партії Китаю в управлінні економікою

Також повідомили, що Арахамія прочитав книгу «Сі Цзіньпін про державне управління», яка «справила на нього сильне враження».

Така відверта прихильність голови фракції політсили президента Володимира Зеленського до китайської ідеології викликала резонанс у соцмережах. Тепер Арахамію і Зеленського зображають на малюнках у формі комуністів і поруч із радянським диктатором Сталіним, більшовиком Леніним і пролетарями.

«Арахамії подобається досвід китайської Компартії. За тим же досвідом у Китаї Давида давно б вже поставили до стінки за гроші в конвертах для „слуг народу“ від олігарха А. Просто Давид про це, певно, не знає», — пише публіцист Сергій Руденко.

«У Зеленського хочуть будувати державу типу Лукашенка. А в ідеалі — Китаю. А тому і готові переорієнтуватися на Китай. Принаймні хочуть цією біполярністю Штати шантажувати. Вони не бачили фільм „За двома зайцями“ і чим там кінчилося. Вони не знають історії. І вони забувають, що в Україні є традиція що 10 років виходити на Майдан. А вже скоро», — політичний експерт Віктор Бобиренко.

«Захід не розуміє небезпек тоталітаризму з китайською специфікою. І те, що Арахамія, Рудик, Тимошенко в різний спосіб підспівують на бек-вокалі пекінським товаришам — свідчення повної втрати берегів», — історик Вахтанг Кіпіані.

«За таке треба сильно давати по шапці. Може, одразу й досвід однопартійності, і таборів переймемо, чого ж там. Такі коментарі голови керівної фракції — мерзота. Останні кілька тижнів у темі відносин із КНР просто якась катастрофа», — офіцер резерву Збройних сил України Роман Кулик.

Читайте також: За домовленістю. В Україні поза чергою щепили кілька тисяч китайців

Нагадаємо, Кабінет міністрів шість днів приховував угоду з Китаєм, в якій йдеться про пільгові кредити з Китаю, залучення коштів на пільгових умовах від уряду КНР для інфраструктурних проєктів, повідомило видання НВ.

У червні американське агентство Associated Press повідомило, що Китай тиснув на Україну, щоб та відмовилася від контролю за правами людини в західному китайському регіоні Сіньцзян. Китай погрожував затримати вакцини проти коронавірусу.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень