Передплата 2024 «Добра кухня»

"Роги від неї не ростуть": в Ізраїлі хочуть звільнити професора, який просував вакцину Sputnik V

  • 07.07.2021, 18:55
  • 652

Генерального директора єрусалимського медичного центру "Хадасса", професора Зеєв Ротштейна запросили на слухання, які, згідно з наявною в Ізраїлі практикою, передують звільненню

Портал Ynet наводить слова представника ради директорів «Хадасса», який підтвердив інформацію. Співрозмовник не став розповідати про причини виклику на слухання, пославшись на корпоративну етику.

Водночас джерела видання заявили, що рада директорів незадоволена роботою Ротштейна на посаді генерального директора, його стосунками з колегами, персоналом та державними посадовцями, з якими професор часто контактує.

Співрозмовник заявив порталу, що дії генерального директора часто йдуть всупереч політиці ради директорів. Це, підкреслило джерело, шкодить медцентру «Хадасса».

Якщо зважати на повідомлення, Ротштейна звинувачують у тому, що він не може вивести центр із фінансової кризи.

Ротштейн виконує обов'язки генерального директора «Хадасса» із 2016 року.

Читайте також: Словаччина повернула Росії вакцину Sputnik V

У листопаді 2020 року професор Ротштейн заявив, що «Хадасса» стала офіційним регіональним дистриб'ютором російської вакцини Sputnik V.

За словами генерального директора, російська філія «Хадасса» в Москві брала участь у третьому етапі клінічних досліджень вакцини Sputnik V. Як заявляв Ротштейн в інтерв'ю виданню «The Israel Times», результати цих випробувань начебто тішать.

«Хадасса» працює в Москві. Ми брали участь у третій фазі випробувань, і наша команда на власні очі переконалася, що у людей (після вакцинації) не росли роги", — наводить видання слова Ротштейна.

Для прискорення процедури ліцензування вакцини в Ізраїлі генеральний директор лікарні «Хадасса» запропонував Міністерству охорони здоров'я схвалити її застосування, не чекаючи на сертифікації в Управлінні з контролю за продуктами і медикаментами США (FDA).

На думку Ротштейна, американські чиновники намагатимуться пригальмувати ліцензування російської вакцини, віддаючи перевагу препаратам своїх виробників.

Гендиректор «Хадасса» сподівався, що в Міністерстві охорони здоров'я візьмуть до уваги цей момент і схвалять російську вакцину незалежно від інших країн.

Схожі новини