Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Кабмін затвердив санкції проти Білорусі

  • 07.07.2021, 15:35
  • 590

Уряд України схвалив введення санкцій проти Білорусі. Протягом місяця санкційний список передадуть на розгляд Ради національної безпеки і оборони (РНБО)

Про це стало відомо на засіданні Кабінету міністрів.

Зазначимо, проєкт постанови схвалили без обговорення, тому на засіданні Кабінету міністрів не озвучили нові подробиці. У матеріалах на сайті уряду санкційного списку немає.

Українська сторона має намір ввести санкції з урахуванням рішень Ради Є С про обмежувальні заходи проти причетних до фальсифікації виборів президента Білорусі в 2020 році.

Київ готує санкції через порушення прав людини в Білорусі, репресії і насильницьке придушення мирних протестів, тортури, а також незаконні затримання, зокрема громадян України. Згідно з постановою, санкції проти Білорусі відповідають вимогам захисту національних інтересів України.

Читайте також: Лукашенко заборонив виконання релігійного гімну. Католики проігнорували тирана (відео)

У серпні 2020 року Європейський союз ввів вже чотири пакети санкцій проти Білорусі, передусім секторальні, які торкнуться експорту основних видів білоруської продукції.

Крім того, під персональними санкціями ЄС перебуває керівництво силових відомств країни, нелегітимний президент Олександр Лукашенко та інші.

Нагадаємо, Лукашенко пригрозив закрити територію країни для вантажного транзиту у відповідь на нові санкції Заходу.

Схожі новини