Передплата 2024 «Добрий господар»

В Україні з'явиться перший гастрогід для туристів, які пізнають місто “на смак”

До 30-річчя Незалежності України вперше буде створено спеціальний гастрогід «Дороги гурманів. 100 крафтових місць України»

Це буде Інтернет-сайт, де зібрані усі крафтові гастрономічні виробники України, які приймають в себе екскурсійні групи, частують їх, розповідають свої секрети успіху та професійну «кухню». Гастрономічні тури не лише з певного регіону, а з усіх куточків України. Очікують не лише на онлайн-версію гастрогіда, а й на друковане видання.

Як повідомили «ВЗ» організатори цього проєкту, гастрогід складатиметься із п’яти розділів: «Центр і Північ», «Карпати», «Захід», «Південь» та «Схід». Путівник об’єднає крафтових виробників сиру, устриць, равликів, м'яса, яєць, пива, вина, овочів, фруктів… Проєкт створено з метою розвитку гастротуризму в Україні та формування знання про крафтових виробників.

«Створення електронного та друкованого гастрогіду про смаколики всієї України покращить туристичний бізнес, а для самих туристів це буде своєрідною шпаргалкою — яку ферму відвідати, що посмакувати, на які тури звернути увагу, — сказав для «ВЗ» менеджер туристичної фірми Віктор Мандзівський. — Останніми роками спостерігаю за такою тенденцією. Левова частка туристів не хоче лише екскурсій, де показують пам’ятки, театри, розповідають історичні факти, легенди… Навіть костюмовані екскурсії з жартами і цікавими фактами не додають снаги. У попиті — гастрономічні екскурсії на крафтові виробництва, де господарі показують весь технологічний процес і, звичайно, де смачно пригощають. За гастроекскурсію туристи готові платити більше, ніж за звичайну пізнавальну.

Схожі новини