Передплата 2024 «Добрий господар»

Як не збити пішохода: у Львові вчитимуть правил безпечного катання на самокаті

1-2 липня, у центрі Львова (на проспекті Свободи, біля пам'ятника Тарасу Шевченку) відбудеться безкоштовний майстер-клас безпечної їзди на електросамокатах: як не збити пішохода, як грамотно маневрувати на тротуарах та велодоріжках, як не потрапити під колеса авто...

«Наші працівники продемонструють як розпочати поїздку, як пересуватися та як її завершити, — розповів один з організаторів майстер-класу пан Іван. — Обов'язково поговоримо про правила безпеки. Далі усі учасники отримають цікавий стікерпак та буклет про правила безпечного користування електросамокатами. Для кожної групи виділять 20−30 хвилин для практичних занять. Час можна буде вибрати в гугл-формі, яку треба заповнити для реєстрації».

Як розповів «ВЗ» власник бізнесу електросамокатів Орест Хімчак, останнім часом у Львові побільшало випадків травматизму від електросамокатів. Усе тому, що на них сідають люди, які не вміють добре їздити, або ті, які перевищують швидкість.

«Треба знати правила руху і зважати на пішоходів. Батьки дозволяють дітям кататися вже у 8-річному віці, а треба бодай з 14 років, а краще — з 18-ти. Ще одна проблема — для самокатів немає інфраструктури, бо велодоріжки прокладені не всюди», — відзначив Орест Хімчак.

Читайте також: «О Боже, вже й блондинки перебралися на самокати…»

Схожі новини