Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Двері у спальню, які були зачинені, буревій знищив!"

Мешканка 21-поверхової новобудови на проспекті Чорновола не може оговтатися від збитків, яких їй завдав буревій

«У той день нікого вдома не було, — розповідає Мар’яна про наслідки нещодавнього буревію. — Двері в спальню були зачинені, а вікно відчинене навстіж. Я заходжу у кімнату і бачу, що штори немає. Її вирвало з карниза, і штора зникла… Килим, який лежав на підлозі, ліжко — все було у воді! Намок матрац. Найстрашніше, двері у спальню, які були зачинені, буревій знищив! Був настільки сильний вітер, що замок з дверей буквально вирвало. На стіні був дерев’яний декор, його теж пошкоджено. Дверна коробка виглядала як виламана… Якби я не знала, що був буревій, подумала би, що у квартиру залізли злодії».

— Це тільки у спальні, — веде далі Мар’яна. — У кухні також повно води. Там вікно було лише привідчинене (з нахилом). Загалом 21-поверховий будинок дуже сильно постраждав. Паркінг і ліфтові шахти затопило…

А ви на якому поверсі живете?

— На 18-му. Це район проспекту Чорновола, новобудова біля «Арсена». До речі, ту штору, що зникла, я так і не знайшла. Мені сусіди тільки розповідали: «У вас там штора так літала, що її аж вирвало». Вона така важка, не знаю, як її могло вирвати? Якби не ще одна штора, думаю, води налило би ще більше…

— Ви вже підрахували збитки?

— Двері, які у нас у спальні, коштують близько тисячі євро. Майстра ще не було. Він зможе оцінити завдані збитки. А матрац ми висушили, без проблем.

— А з ваших сусідів хтось постраждав?

— Хто був вдома, вікна позачиняв, і все. Хоча все одно з вікон текла вода. Тільки у вівторок, 29 червня, у будинку було генеральне прибирання. У паркінгу вода стільки днів стояла, світла не було. Щитова згоріла, відеонагляд згорів. Збитки — шалені. Якби житло було застраховане, можна було би вимагати компенсацію за завдані збитки. Треба над цим питанням задуматися. Я ходила на іншу свою квартиру, на 9-му поверсі, то там тільки пил був на підвіконні. І все. Хоча вікно було відчинене з нахилом, і балкон був відчинений.

Схожі новини