Передплата 2024 «Добра кухня»

У лікарні швидкої допомоги Львова відкрили нове відділення

  • 29.06.2021, 18:55
  • 756

Мова йде про відділення кардіохірургії та трансплантації серця

Тут фахівці надаватимуть весь спектр допомоги пацієнтам, які мають проблеми із серцем, повідомляється на сайті ЛМР.

Новостворене відділення кардіохірургії та трансплантації серця має до- та післяопераційні ліжка, реанімацію та індивідуальну палату для пацієнтів після трансплантацій.

«Відділення на 30 ліжок, із них 20 — до- і післяопераційних, 10 реанімаційних та одна індивідуальна палата для пацієнтів після трансплантацій. Сьогодні ми можемо надати допомогу усім — від новонародженого до людини старшого віку. Завдяки спонсорам, маємо електрофізіологічну лабораторію, тому надаватимемо допомогу в разі порушенням ритму серця», — розповів Роман Домашич, завідувач відділення кардіохірургії та трансплантації серця лікарні.

Зі слів лікаря, нове відділення за своїм обладнанням не відрізняється від будь-якої європейської клініки, зокрема у Польщі, Австрії та Німеччині.

«На сьогодні у нас є все, що необхідно для лікування серця. Також вже за тиждень-два в нас буде сучасна лапароскопічна стійка, і ми зможемо виконувати весь спектр мінікардіохірургічних операцій — від протезування і пластики клапанів, до аортокоронарного шунтування з мінідоступом.

Це обладнання дозволяє нам усунути будь-яке порушення ритму серця: від брадикардій — коли низька частота серцевих скорочень, і до найскладніших тахікардій", — зазначив керівник нового відділення Роман Домашич.

Читайте також: Завдяки Ізраїлю трансплантація органів буде простішою

Лікарі наголошують, що практично кожен четвертий у старшому віці має порушення ритму серця, однак люди про це часто не знають, бо не обстежуються. Нове ж обладнання дозволить робити надскладні операції з мінімальними розрізами і травматизмом.

Через незначний прокол лікарі матимуть доступ до тієї ділянки серця, де зафіксовано порушення його ритму. Відтак у відділенні прогнозують, що кількість операцій на серці зросте як мінімум вдвічі.

До слова, ремонт кардіохірургічного відділення в лікарні швидкої допомоги Львова розпочали близько року тому. Водночас до кінця року в лікарні планують оновити відділення терапії, кардіології та інфарктне відділення. Також оновлюють операційні в урологічному та хірургічному відділеннях. Загалом у лікарні є 40 об’єктів, де тривають ремонтні роботи.

Схожі новини