Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Двоє львівських випускників отримають 100 тисяч гривень за ЗНО

  • 29.06.2021, 12:35
  • 750

Двоє випускників Львівського фізико-математичного ліцею за результатами ЗНО претендують на премію Верховної Ради у розмірі 100 тис. грн. Щоправда, для отримання премії потрібно виконати важливу умову – продовжити навчання в українському виші

Про це повідомляє Zaxid.net.

Як розповіли у департаменті освіти та науки ЛОДА, відповідно до постанови Верховної Ради, двоє випускників Львівщини здобули із чотирьох предметів понад 790 балів та отримали право на премію Верховної Ради.

Для отримання премії випускники мають бути зараховані у цьому навчальному році до закладу вищої освіти в Україні та підписати з ним контракт. Якщо ж хтось з випускників вирішить здобувати вищу освіту за кордоном, він не зможе отримати згадану премію.

Окрім того, випускникам Львівщини, які склали ЗНО на 200 балів, виплачуватимуть обласні та міські премії. Загалом в області понад 70 учасників зовнішнього незалежного оцінювання отримали по 200 балів, а троє — по 400.

Читайте також: Випускникам обіцяють 100 тисяч гривень за успішне ЗНО: умови отримання

Найбільше двохсотбальників виявилось після проведення оцінювання із англійської мови — 31 особа із понад 12 тис. зареєстрованих.

Із математики максимальний бал здобули 20 учнів. 14 осіб змогли досягти найвищого результату із біології.

Тричі результат у 200 балів продемонстрували випускники шкіл області після тестувань із української мови та літератури, історії України, фізики. Один учень львівської школи здобув максимум із предмету з української мови, двоє — з хімії.

Цього року Верховна Рада вперше заснувала іменні премії у розмірі 100 тис. грн. для учасників зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) з найвищими результатами. Премію присуджуватимуть учасникам ЗНО, які склали тести із чотирьох і більше навчальних предметів, загальна сума за якими становить не менш ніж 790 балів.

Схожі новини