Передплата 2024 «Добрий господар»

“Ліві” цигарки і алкоголь

Арешт накладено на фальсифіковану продукцію на загальну суму понад 8,4 млн грн

Львівська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох членів організованої групи — за фактом діяльності підпільного цеху з виготовлення фальсифікованих тютюнових виробів (ч. 3 ст. 28, ч.ч. 1, 2 ст. 204, ч. 3 ст. 229 КК України).

Як повідомили в обласній прокуратурі, мешканці Львівщини та Вінниччини організували підпільний цех з незаконного виготовлення фальсифікованих тютюнових виробів з марками акцизного податку з метою збуту. Внаслідок чого заподіяли матеріальну шкоду на загальну суму понад 2,7 млн грн!

За клопотанням прокурора судом накладено арешт на обладнання та тютюнову сировину, які призначались та використовувались для виробництва фальсифікованої продукції на загальну суму понад 8,4 млн грн, а також на майно обвинувачених на загальну суму понад 2 млн грн.

А тим часом…

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури викрито протиправну діяльність з незаконного виробництва та реалізації алкогольних напоїв (ч.1 ст. 199, ч.1 ст. 204 КК України). Встановлено, що жителі Львівщини організували роботу підпільного цеху у приміщеннях в одному із населених пунктів Львівського району (колишнього Жовківського району), де незаконного виготовляли фальсифікат горілки українських марок із підробленими марками акцизного податку.

Готовий товар згодом реалізовували через мережу гуртової та роздрібної торгівлі в регіоні. Під час проведення обшуків вилучено близько 1 тонни спирту, понад 3000 підроблених марок акцизного податку, близько 500 пляшок фальсифікованих горілчаних виробів з марками акцизного податку з ознаками підробки, обладнання для виготовлення алкогольної продукції, пусту тару, корки, етикетки тощо.

Схожі новини