Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Порошенко: візит Вселенського Патріарха до України має дуже велике значення

  • 24.06.2021, 15:10
  • 456

П’ятий президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко під час засідання Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій закликав забезпечити гідну зустріч Вселенському Патріарху Варфоломію, який цього року планує здійснити візит в Україну

«Дуже велике значення має його візит в Україну цього року», — наголосив Порошенко. «Я щойно повернувся із Константинополя і мав теплу зустріч з Його Всесвятістю. Подякував йому за надання Томосу і подякував за велику любов до України».

Порошенко зауважив, що діалог Ради Церков із суспільством є надзвичайно результативним, саме тому рівень авторитету церкви в державі є беззаперечним.

Порошенко також подякував Всеукраїнській раді Церков та релігійних організацій за гуманітарну діяльність.

«Із власного досвіду я знаю тверду позицію Всеукраїнської ради Церков із протидії російській агресії. Згадую нашу з вами зустріч у 2016 році у Краматорську, де ми обговорювали цілу низку питань порядку денного. Починаючи від гуманітарних місій церков по допомозі українцям, які опинилися на окупованих територіях, і завершуючи спільними ініціативами по витягуванню з полону заручників», — говорить Петро Порошенко.

Схожі новини