Передплата 2024 «Добра кухня»

Кабмін розірвав угоду про туризм з Росією

  • 23.06.2021, 16:45
  • 576

Кабінет Міністрів розірвав угоду з РФ про співробітництво в галузі туризму, а також угоду про Раду з туризму держав СНД, до якої входить Росія

Фото ЗМІ
Фото ЗМІ

Рішення ухвалили під час чергового засідання уряду 23 червня, повідомляє Укрінформ.

У відповідному документі йдеться про те, що подальша участь України в угоді про співробітництво в галузі туризму є недоцільною, оскільки однією зі сторін учасниць в цій угоді виступає Російська Федерація, країна-агресор.

«За результатами аналізу чинних міжнародних договорів в рамках СНД щодо їх відповідності національним інтересам вважаємо недоцільною подальшу участь України в угоді про співробітництво в галузі туризму, вчиненій 23 грудня 1993 року в м. Ашгабаті, та угоді про Раду з туризму держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав, вчиненій 30 травня 2012 р. в м. Ашгабаті. Однією зі сторін згаданої угоди виступає уряд Російської Федерації. У зв’язку зі збройною агресією Російської Федерації проти України фактичне співробітництво з Росією припинене, а перспективи налагодження такої співпраці, у тому числі, в рамках згаданих Угод, у подальшому відсутні», — йдеться у пояснювальній записці до прийнятого документа.

Водночас у документі зазначено, що Україна продовжить співпрацю з усіма іншими країнами-сторонами угоди у сфері туризму та угоди про Раду з туризму держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав в форматі двосторонніх договорів.

Читайте також: Нардепи запропонували розірвати дипвідносини із Білоруссю

Схожі новини