Передплата 2024 ВЗ

У місті Лева – туристичний ренесанс

Повертаються гості з Китаю і вперше приїжджають із Саудівської Аравії

Оскільки Львів тривалий час перебуває у «зеленій зоні» карантину, до міста потрохи повертаються туристи. Прогнози чиновників мерії доволі втішні — за літній «високий сезон» очікують 200−250 тисяч гостей. Зокрема, значно зросте кількість іноземців.

Фото “Твоє місто”
Фото “Твоє місто”

Останніми тижнями до Києва й Львова за­вітали туристи із Саудівської Аравії. Це стало можливим завдяки лібералізації візового режиму між Україною та Саудівською Аравією та запуску перших чартерів. На черзі — регулярні авіарейси в Україну з цієї південної країни, які стартують із 3 липня.

Як розповіла «ВЗ» в.о. начальниці управ­ління туризму Львівської міської ради Гали­на Гриник, до Львова прибуло кілька чартерів з туристами із Саудівської Аравії, які потім по­летіли до Карпат. Львівські гіди, які проводять екскурсії для гостей з цієї ісламської держави, каже Галина Гриник, готові змінити свій стиль одягу: не працюватимуть у шортах, а жінки го­тові одягнути на голову хустку. «Найбільше гос­тей із Саудівської Аравії здивував львівський дощ, — каже чиновниця. — Їм тут усе сподоба­лося — архітектура, атмосфера, потроху зви­кають до їжі. Містяни прийняли нових гостей радо, бо вони ввічливі, всюди поступаються місцем, делікатно спілкуються з місцевими».

За словами Галини Гриник, зараз львів­ський туризм відроджується. Потрохи по­вертаються гості з Китаю, які до пандемії тут частенько бували. Географія приїжджих з-за кордону — Білорусь, Італія, Польща, Нідерлан­ди, США, Канада… З українських регіонів до нас їдуть з Вінниці, Києва, Житомира і навіть із окупованих регіонів — Луганської області та Криму. Заповненість львівських готелів до кін­ця червня-початку липня — 92−100%.

Схожі новини