Передплата 2024 «Добра кухня»

Розмалювали у російський триколор: вандали спаплюжили погруддя Шевченка у Данії

  • 22.06.2021, 10:55
  • 656

У столиці Данії Копенгагені футбольні фанати з Росії осквернили погруддя видатного українського письменника і художника Тараса Шевченка. Вони розмалювали його в кольори прапора РФ і залишили образливі написи

Про це у Facebook повідомила пресслужба посольства України у королівстві Данія.

«Ймовірно, в ніч на понеділок 21 червня 2021 року, напередодні футбольного матчу Данія — Росія, сплюндрували пам'ятник українському генію — Тарасу Григоровичу Шевченку у м. Копенгаген. Великого Кобзаря розфарбували у російський триколор, а на постаменті скульптури можна було побачити вже давно відомі елементи пропаганди», — йдеться у повідомленні.

У посольстві категорично засудили цей прояв вандалізму та провокацію проти України.

«Цей ганебний випадок вкотре демонструє цивілізованому світу, що російська агресія проти України реальна. Жодної „громадянської“ війни в Україні немає, а є лише злочинні дії Кремля, які переслідують все святе для кожного українця у будь-якому куточку світу», — наголосили у пресслужбі.

Читайте також: На Прикарпатті вчинили наругу над пам'ятником Тарасу Шевченку

Зазначається, що посольство також звертається до правоохоронних органів Данії з вимогою розпочати негайне розслідування та покарати винних.

На цю подію вже відреагували користувачі мережі, зокрема громадський активіст Андрій Смолій у Facebook.

«Кому ще потрібні докази про цих „людей“ і цю країну-бензоколонку. Це варвари. Це окупанти. Це маса що ненавидить все навколо, крім своїх Сталіна та Лєніна. І це ще один великий „привіт“ нашому населенню, яке досі любить російське та росіян. Вболіває за них та „кайфує“ під московські пісні, дивиться кремлівських „блогерів“. Вони вас зневажають, а ви далі залишаєтесь у парадигмі „русского міра“ та „старшого брата“. Ось він, цей „брат“ та окупант», — написав Смолій.

Схожі новини