Передплата 2024 «Добрий господар»

Порошенко та активісти обладнали системою відеоспостереження 42 кілометри фронту

  • 21.06.2021, 10:18
  • 491

Волонтери привезли на фронт чергову партію обладнання для тактичного відеоспостереження

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив п’ятий президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко.

«42 кілометри, 10% протяжності лінії фронту, на яких стоїть 10 ОГШБр, вже обладнані системою відеоспостереження та розвідки. Тепер наші хлопці захищені, менше ризикують, переміщуючись під ворожим прицілом. І все це ми з вами зробили разом», — зазначив п’ятий Президент.

«Ми спільно зібрали більше двох мільйонів гривень для повного оснащення 10 ОГШБр. Попереду ще 10% лінії фронту і наступна бригада, яку ми оснастимо такою ж системою відеоспостереження і розвідки.

Продовжимо захищати наших воїнів, боронити українську землю, як ми це робили, починаючи з 2014 року. Волонтери та добровольці в умовах не зовсім ефективних дій влади робитимуть свою справу разом", — наголошує Порошенко.

Депутат Київської міської ради, ветеран війни проти російської агресії Олександр Погребиський, який доправив обладнання на фронт, пише, що це обладнання — вже для третього батальйону.

«А згодом ми передамо бригадний комплекс, який замикає батальйони в єдину систему спостереження, що дозволяє оперативно ухвалювати рішення на всіх рівнях», — зазначає Погребиський.

Він наголосив, що через тривалу заборону на активну роботу контрснайперських пар такі комплекси є дуже важливими з погляду збереження життя та здоров’я військових.

«Ця система дозволяє без зайвого ризику вести спостереження за зоною відповідальності того чи іншого підрозділу. Тепер важливо, аби ми разом з вами продовжили комплектувати наступні 40−50 км. лінії фронту», — додав Погребиський.

«Про полуницю, камери спостереження, комп’ютери, джерела безперебійного живлення, генератори, відеореєстратори і ще довгий список усього. Проєкт вартістю понад два млн. грн., проєкт протяжністю в 42 кілометри, багато цифр, можете самі порахувати „собівартість“ на метр. Але все це про життя наших військових, які тепер є більш захищеними, які знову відчувають турботу народу», — зауважив радник п’ятого президента Юрій Бірюков.

«Тепер наступні 10%, наступна бригада вже вибрана», — додав він.

Як відомо, 27 травня Петро Порошенко під час поїздки на Донеччину передав 10-й окремій гірсько-штурмовій бригаді комплект відеоспостереження.

Петро Порошенко на передовій, 27 травня 2021 року, 10 ОГШБр
Петро Порошенко на передовій, 27 травня 2021 року, 10 ОГШБр

Ще один комплект відеоспостереження та оптичної розвідки для батальйону 10 ОГШБр був придбаний на початку червня.

Як розповів п’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко, активісти ГО «Справа Громад» спільно з українцями шляхом краудфандингу всього за два дні зібрали кошти й купили вкрай важливе обладнання для українських військових.

Схожі новини