Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

CША готують нові санкції проти Росії через отруєння Навального

  • 20.06.2021, 19:30
  • 561

Адміністрація президента США Джо Байдена готує додаткові санкції проти Росії через отруєння, а згодом ув’язнення критика Путіна Олексія Навального

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Як повідомляє «Європейська правда» з посиланням на CNN, про це 20 червня оголосив радник з нацбезпеки Джейк Салліван.

«Ми готуємо ще один пакет санкцій через цей випадок. Ми увесь час давали зрозуміти, що не будемо стримуватися від реагування — будь це інцидент з Solar Winds (масштабна кібератака через програмне забезпечення компанії — Ред.), чи втручання у вибори, чи справа Навального, якщо йдеться про відповідь на шкідницьку діяльність Росії», - цитує його CNN.

Джейк Салліван додав, що санкції будуть запроваджені тоді, коли у США «зможуть гарантувати, що вони спрямовані «на правильні цілі».

Чотири дні тому, 16 червня, президент США Джо Байден та президент Р Ф Володимир Путін зустрічалися у Женеві.

Байден заявив, що попереджав Путіна під час цієї зустрічі, що потенційна смерть Навального у в’язниці обернеться для Росії «нищівними» наслідками.

Нагадаємо, у квітні США ввели масштабні санкції проти Росії і оголосили, що висилають 10 російських дипломатів у відповідь на втручання Росії у вибори, кібератаки, порушення прав людини і окупацію Криму.

У відповідь Росія оголосила, що застосовує санкції до восьми урядовців США, висилає 10 американських дипломатів і накладає суворі обмеження на персонал в посольстві США.

Посол Росії в США Анатолій Антонов був відкликаний з Вашингтона після того, як Байден назвав Путіна вбивцею, а посол США в Росії Джон Салліван вилетів у Вашингтон після того, як Росія запропонувала йому повернутися у США для консультацій.

На зустрічі Байден і Путін домовилися про взаємне повернення послів і посол РФ вже повернувся у США.

Читайте також: Домовленості в дії: посол РФ повернувся у Вашингтон

Схожі новини