Передплата 2024 ВЗ

У Вірменії відбуваються дострокові парламентські вибори

  • 20.06.2021, 13:15
  • 475

20 червня у Вірменії відбувається голосування на дострокових парламентських виборах

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на «Радіо Азатутюн».

Приблизно 200 виборчих дільниць на всій території країни працюють з 8:00, голосування триватиме до 20:00.

Право голосу на виборах мають близько 2,6 млн громадян.

У виборах беруть участь 21 партія і чотири політичних блоки.

В.о. прем’єр-міністра Нікол Пашинян є кандидатом у прем’єри від партії «Громадянський договір».

Головним суперником керівної партії вважають блок «Айастан» («Вірменія») на чолі з експрезидентом Вірменії Робертом Кочаряном.

Окрім того, у виборах беруть участь партії «Справедлива Вірменія», «Вірменський національний конгрес», Національно-християнська партія «Зартонк» («Пробудження»), партія «Свобода», блок «Честь маю», партія «Єдина Родина», партія «Всевірменська національна державність», «Просвітлена Вірменія», «Наш дім — Вірменія», «Республіка», «Вірменська родина», «Вільна Батьківщина», «Процвітаюча Вірменія», Демократична партія Вірменії та інші.

Прохідний бар’єр для партій становить 5% від кількості виборців, що взяли участь у голосуванні, а для політичних блоків — 7%.

Дострокові вибори відбуваються на тлі затяжної політичної кризи, зумовленої політичною боротьбою всередині країни та розчаруванням після поразки у війні за Карабах восени 2020 року.

Ці вибори можуть стати шансом для Росії поквитатися за революцію 2018 року та призвести до остаточної перемоги у Вірменії проросійського курсу — замість спроб зберегти багатовекторну політику та мати тісні відносини з європейськими країнами.

Читайте також: ЄС заплатить Вірменії три мільйони євро за відмову від слова «коньяк»

Схожі новини