Передплата 2024 «Добрий господар»

Учені розпочали випробування нової вакцини від коронавірусу

  • 20.06.2021, 10:15
  • 494

Австралійські дослідники розпочали клінічні випробування нового типу вакцини проти Covid-19, яку будуть вводити в організм за допомогою назального спрея

Фото умовне
Фото умовне

Про це повідомив Голос Америки.

Незалежний комітет з етики Австралії схвалив початок досліджень.

Учені з компанії Nucleus Network (місто Брісбен) припускають, що нова вакцина може виявитися більш ефективною в порівнянні з препаратами AstraZeneca та Pfizer. Крім того, на вакцинацію зможуть зважитися багато людей, які бояться ін'єкцій.

До цього часу вакцинація в Австралії проходить повільними темпами в порівнянні з іншими країнами. Серед причин — проблеми з поставками препаратів, недоліки планування з боку державних органів і нерішучість самих австралійців, «заспокоєних» відносно низьким рівнем зараження коронавірусом в країні.

Зараз в Австралії схвалені для використання дві Covid-вакцини, AstraZeneca і Pfizer.

Медичний директор Nucleus Network доктор Пол Гріффін говорить, що в той час, як вже існуючі вакцини в основному захищають людей від ускладнень Covid, австралійський препарат націлений на зниження ризику зараження.

Вакцина у вигляді назального спрея стане доступна пацієнтам орієнтовно через кілька років.

«Основна перевага полягає в тому, що, коли ми вводимо вакцину тим же шляхом, по якому в організм потрапляє патоген або вірус, це підсилює ефективність. І, як ми сподіваємося, фактично запобігає проникненню вірусу», — зазначив учений.

Читайте також: У Литві вакцинуватимуть на пляжах

Схожі новини