Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Греція спростила умови в'їзду

  • 20.06.2021, 08:30
  • 745

Греція дозволила туристам в'їжджати за експрес-тестом

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Міністерство туризму Греції оновило умови в’їзду до країни для туристів.

Про це повідомляє місцеве видання Ekathimerini.

Для в’їзду достатньо показати лише негативний експрес-тест на коронавірус. Експрес-тест має бути зроблений не пізніш як за 48 годин до часу прибуття.

Як і раніше, в’їзд до Греції дозволений і за ПЛР-тестом — його потрібно зробити не пізніш як за 72 години до часу прибуття в країну, зазначає Управління цивільної авіації Греції.

Окрім тесту, на в’їзді можна показати й сертифікат вакцинації за стандартом, затвердженим у ЄС (в Україні, нагадаємо, його обіцяють видавати вже з липня), або документ, який засвідчує, що ви перехворіли Covid-19 за два-дев'ять місяців до в’їзду.

Окрім цього, тепер дітям віком до 12 років в’їзд до Греції дозволений без будь-яких документів, які підтверджують їхній Covid-статус. Раніше максимальний вік становив 6 років — його підвищили за рекомендаціями ЄС.

Решта правил щодо в’їзду в Грецію залишаються незмінними — зокрема, перед прибуттям потрібно заповнити спеціальну форму. Для туристів із кількох країн (зокрема, й України) після прибуття не потрібно йти на самоізоляцію.

Читайте також: Найбільший грецький туроператор припинив обслуговувати українців

Схожі новини