Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Зустріч міністра закордонних справ Туреччини Мевлюта Чавушоглу та Петра Порошенка: про що розмовляли

  • 19.06.2021, 18:14
  • 625

П’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко, який бере участь в Анталійському дипломатичному форумі, зустрівся із міністром закордонних справ Туреччини Мевлютом Чавушоглу

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Петро Порошенко висловив вдячність турецькій стороні, передусім, президенту Ердогану, за тверду і принципову позицію підтримки України у справі відновлення суверенітету і територіальної цілісності нашої держави.

Сторони відзначили важливий прогрес у розвитку і зміцненні стратегічного партнерства між Україною і Туреччиною, включно зі сферою безпеки і оборони.

Петро Порошенко подякував турецькій стороні за розширення військово-технічного співробітництва, зокрема за постачання високотехнологічних ударних безпілотників Bayraktar.

Під час зустрічі відзначена важлива роль Туреччини у відстоюванні прав кримськотатарського народу. Співрозмовники обговорили міжнародні зусилля з деокупації українського Криму, зокрема у контексті очікуваного запуску Кримської платформи.

Петро Порошенко також подякував турецьким партнерам за продовження започаткованої у 2015 році програми реабілітаціі українських військовослужбовців та членів їхніх родин на території Туреччини.

Анталійський дипломатичний форум під егідою президента Ердогана відбувається в Туреччині вперше.

У ньому беруть участь понад 40 глав держав, урядів, міністерств закордонних справ, а також представники академічних кіл, експерти та медіа. За словами організаторів, форум має стати щорічним міжнародним майданчиком для обговорення ролі сучасної дипломатії у реагуванні на глобальні виклики.

Читайте також: «Президент Туреччини — друг і союзник України», — Порошенко

Схожі новини