Передплатити Підтримати

Чому шкідливо пити чай після їжі?

Чай містить безліч поживних речовин, має чудовий смак, а готувати його дуже легко. Водночас вчені зазначають: якщо ваша мета - поліпшити своє здоров'я, важливо обирати правильний час для кожного горнятка цього напою

Про це розповідає Healthy Walla.

Щороку публікується все більше і більше досліджень, які доводять, що чаювання може поліпшити здоров'я серця, нормалізувати рівень холестерину та цукру у крові, поліпшити роботу травної системи та навіть запобігти деяким видам раку. Крім того, чай покращує концентрацію уваги та забезпечує організм антиоксидантами.

Однак безпосередньо перед тим, як заварити собі чергове горнятко чаю, вам слід дізнатися про ще один цікавий факт.

Ні, ми не будемо заперечувати, що чай корисний для нашого здоров'я, але, як і всі продукти, які ми вживаємо, він також має побічні ефекти. На щастя, таких зовсім небагато, але про них важливо знати, щоб уберегти себе від ​​небезпеки.

Управління з безпеки харчових продуктів Ірландії вирішило дізнатися, як вживання чаю впливає на здоров'я літніх людей старше за 65 років.

Дослідження, яке в підсумку призвело до оновлення дієтичних рекомендацій для жителів Ірландії, показало, що літні люди, які звикли пити міцний чай під час їжі, частіше страждають від дефіциту заліза та цинку. У дослідженні розглядалися найбільш поширені у Британії сорти чаїв, зокрема стандартний чорний чай та «Ерл Грей».

Це відбувається через кофеїн у його складі, хоча зрозуміло, що в чаї його менше, ніж в каві, але факт лишається фактом.

Загалом кофеїн є безпечним для здоров'я і навіть корисним, якщо, звичайно, вживати його в помірних кількостях. Але тепер стало відомо: якщо пити напої із цією речовиною під час їжі, порушується засвоєння цих важливих мінералів.

Пам`ятайте, що цинк допомагає зміцнити імунну систему і швидше відновитися після травм і хвороб, а залізо покращує транспортування кисню до всіх клітин організму, а його дефіцит може стати причиною анемії, слабкості, швидкої стомлюваності і проблем з пам'яттю.

Отже, коли ж найкраще пити чай?

Зазвичай, ми не надаємо цьому значення, але багато продуктів, які ми їмо протягом дня, сприяють поповненню запасів заліза і цинку в організмі. Ми знаємо, що м'ясо — важливе джерело мінералів, але воно не єдине. Горіхи, насіння, яйця, молочні продукти і бобові, такі як нут (хумус), сочевиця і квасоля, також забезпечать вам необхідну денну норму заліза та цинку.

Але щоб гарантовано отримати порцію цих мінералів, вам слід уникати вживання напоїв із кофеїном протягом години після їжі. За іронією долі це якраз той самий час, коли більшість із нас відчуває різкий занепад сил і відчайдушно шукає способи хоч чимось себе розбудити.

Отже, щоб впоратися із цією проблемою, ви повинні знайти інший метод, не пов`язаний із кип'ятінням води у чайнику.